Notice the Difference!

KernTalenten – vermijdt ontgoocheling en verzeker je succes!

Een tijdje terug kreeg ik de vraag van een grote multinational om een alternatief aan te bieden voor een klassiek assessment Ze hadden 20 leidinggevenden geselecteerd met het potentieel om meer verantwoordelijkheid te nemen maar vroegen zich af hoe en in welke functie(s) ze hen het best konden laten doorgroeien.

De aard van het beestje?

 • Voor welke soort leiderschapsfuncties zou elk van hen best geschikt zijn?
 • Hoe vergroot je de kans dat ze succesvol zijn in die volgende stap?
 • Welke competenties dien je precies bij wie te ontwikkelen?
 • Hoe vermijd je een loopbaankeuze die bij voorbaat is gedoemd om te mislukken?
 • Hoe voorkom je vroegtijdig opbranden of verkeerde promotie naar een niveau van incompetentie? (Peter Principe)
 • Hoe verminder je het risico op burn-out, bore-out, ongezonde stress en demotivatie?

Zeer pertinente vragen! Want hoeveel jonge potentials maken het uiteindelijk niét waar in een organisatie? Hoeveel geld kosten gedemotiveerde of gekwetste mensen door het maken van verkeerde keuzes?

Daarnaast bleek ook dat ze niet aan deze voltallige groep een promotie konden bieden want de organisatie ging door grote verandering en herstructurering.

De KernTalentenmethode: een appel of een peer?
Dus wie heeft het juiste potentieel, de intrinsieke motivatie, de natuurlijke aanleg en sterktes om het op een ander niveau waar te maken en wie niet? Onze methodiek van de KernTalentenanalyse brengt dit haarfijn in kaart. Niet iedereen is geschikt voor een hogere stap of een directiefunctie, zelfs al ben je een uitblinker in je huidige job.

Of zoals Danielle Krekels, oprichtster van CoreTalents, het vertelde: “Als je de KernTalenten hebt om een appel te worden, word dan een lekkere, zoete, dikke, sappige, knapperige en blozende appel. Probeer niet wanhopig een peer te zijn.”

De KernTalentenmethode is een unieke, zeer accurate manier om aanleg en aard (zijn), potentieel (zullen/kunnen) en intrinsieke motivatie (willen) te beschrijven om positieve, juiste, duurzame job-, studie-, promotie-, samenwerkingskeuzes te maken. Het is één van de meest accurate wetenschappelijk gevalideerde methodes ter wereld met een Cronbach’s Alpha .84 betrouwbaarheidsindex.

Voor elk wat wils
De conclusie van onze analyse was dat 12 van de 20 leidinggevenden het potentieel hadden om door te groeien naar het directieniveau van de nieuwe organisatie. We brachten in kaart op welke posten en departementen ze het best tot hun recht zouden komen.

Twee deelnemers kwamen zelf tot de conclusie dat ze niet pasten binnen de evolutie van de organisatie en dat ze dus liever iets anders wilden zoeken.

Vier anderen ontdekten dat hun huidige job van manager eigenlijk het best voor hen geschikt was en zij wilden dus op dit niveau blijven.

Twee medewerkers hadden duidelijk niet de ‘people’ component in hun aard, maar wel een enorme sterkte in strategie, tactiek, processen, nieuwe methodes, visie. Voor hen werd een nieuw soort functie ontworpen, een soort van ‘vliegende ploeg’ in crisismanagement. Zij doen het momenteel schitterend.

Interesse om jouw KernTalenten te ontdekken en voor jezelf in kaart te brengen?

 • Wat bij je past en wat minder?
 • Wat je energie geeft en wat je uitput?
 • Hoe je wil groeien in je huidige job of je takenpakket kan optimaliseren?
 • Welke volgende stap een goeie keuze zou zijn, en welke niet?
 • Wat je gemakkelijk kan aanleren (want al intrinsiek aanwezig) en wat veel moeilijker?
 • Wat je natuurlijke sterktes zijn en hoe ze in te zetten?

 

Meer weten over het KernTalentenonderzoek, hoe het precies in zijn werk gaat en lees wat onze klanten erover vertellen? Klik dan nog even door.

Mis ook Elke’s uitnodiging niet:

Wees er snel bij! Wij verloten graag 5 gratis KernTalentenanalyse.

Meld je via info@noticethedifference.be uiterlijk voor 26 juni 2020 en Elke contacteert je voor de afspraak.

Masterclass

Herontdek de Kracht van Teamwerk

Een zelflerende Masterclass voor leiders en HR-Professionals.

Aankomende 31 mei nemen we je mee op een unieke reis naar de kern van effectieve teamdynamiek. Onze speciaal ontworpen masterclass, “Teams On Track“, is jouw sleutel tot het ontgrendelen van het volledige potentieel van jouw team, waardoor je niet alleen de uitdagingen van vandaag aanpakt maar ook een fundament legt voor blijvende verandering.

Ben jij klaar om impact te hebben? Klaar om het verschil te maken?