Notice the Difference!
Nadja Header 2000_3

Master Certified Coach (ICF)

Nadja Talpaert

Passie

Nadja is een warme en tevens nuchtere en doelgerichte coach, die confrontatie en bevestiging naadloos aan elkaar weeft. 

Haar gerichte vraagstelling en bewuste confrontatiestijl dragen bij tot een versnelde bewustwording en zelfontwikkeling bij de coachee. Met de specifieke ontwikkelingsdoelstelling steeds voor ogen, laat ze hen geleid reflecteren en andere perspectieven of handelswijzen exploreren.

Nadja’s eigen persoonlijke carrièrepad zowel in business als HR, laat haar toe zich snel in te leven in zeer uiteenlopende business omgevingen en –problematieken.  

Als executive coach werkt ze op zeer diverse aspecten van leidingschap en zelfsturing.  Thema’s die recurrent aan bod komen, zijn: impact en beïnvloeding, dosering in presence, grenzen stellen en alle aspecten van duidelijke en krachtige communicatie.

Wanneer gepast, zet zij ook een paard in als spiegel voor het gedrag, handelen en de innerlijke houding van de coachee. Paarden geven als geen ander direct, eerlijk en onverbloemd weer welke impact jouw handelingen, gedragingen en houding teweeg brengen bij anderen, zonder daarover te oordelen. Aan de hand van gerichte interventies laat ze de coachee samen met haar paard Gin, graag ervaren wat werkt en hoe dingen anders kunnen.  En vooral, wat het kan opleveren voor het individu, de medewerkers, de leidinggevende en andere belanghebbenden in het professioneel of persoonlijk leven als je leiding geeft vanuit je eigen krachtige kern, jouw authentieke zelf.

 

Specialisaties

Nadja combineert een brede ervaring in leidinggeven en in consulting met meer dan twintig jaar ervaring in individuele leiderschapscoaching.
Rode draad doorheen alles is mijn liefde voor mens en dier/paard.

 

Executive coaching

Notice the Difference! begeleidt executives en c-level managers in hun groeiproces en zet vol in op authentiek, duurzaam, moeiteloos en effectief leiderschap. Executives kiezen voor coaching bij Notice the Difference! omdat ze een eerlijk en respectvol klankbord krijgen. We richten een kritische maar liefdevolle blik op jezelf als professional en als persoon, maken een balans op van je persoonlijke kwaliteiten en blokkades en stippelen samen een groeipad uit om je bewustzijn te verruimen door terug te grijpen naar je eigen essentie.

(Systemische) Team coaching

Notice the Difference! coacht teams naar meer verbinding, vertrouwen en doeltreffende samenwerking. Vanuit een voorafgaande intake met de leider van het team en mogelijk andere bijkomende belanghebbenden, kijken we naar de dynamieken van het team, zowel boven, als onder de waterlijn en werken in co-creatie een gepast programma uit i.f.v. het beoogde doel.

De kern van systemisch coachen ligt er in dat we naar het grotere geheel kijken, zowel als naar de samenhang van de onderdelen van het systeem.  Ook de interventies van de paarden zijn per definitie systemisch.

Intervisiecoaching

Notice the Difference! coacht groepen en teams in een veilig kader om on-the-job te leren van en met elkaar. We brengen kleine groepen samen en werken aan de hand van de intervisiemethodiek werkelijke, en bij voorkeur brandend actuele, cases uit waarin medewerkers vastzitten.  We nodigen de deelnemers zo uit tot meer groei in autonomie en zelfsturing. Intervisiecoaching zetten we tevens vaak in ter verankering en verdieping van het geleerde na opleiding of in het kader van diverse leertrajecten.

Horse Assisted coaching

Notice the Difference! daagt samen met haar partner Kivik individuen en teams uit om hun leiderschap of samenwerking te toetsen aan het leiden van een paard of kudde. Je krijgt er instant feedback over wat werkt en wat niet, kan oordeelloos experimenteren met alternatief gedrag en onmiddellijk testen waar dat je brengt en wat het van je vergt.  In het verleden liet menig wereldleider zich leiden door zijn paard; Alexander de Grote, Boedha, Georges Washington, Ronald Reagan, … en jij?

Stress-en burn-out coaching

Notice the Difference! staat mensen bij in het zoeken naar een gezond evenwicht tussen draagkracht en draaglast.  We doen dat graag preventief om te vermijden dat medewekers in overspanning gaan of wanneer ze na afwezigheid terug herintreden en voor zichzelf een nieuw evenwicht hierin willen bepalen.

In effectieve periodes van burn-out verwijzen wij voor gerichte medische en psychologische begeleiding graag door naar haar partner Kivik  waar Dr. Annemieken Van Reepingen een bijzondere specialisatie in heeft ontwikkeld.

Komt een paard...

Samen met Dr. Annemieken Van Reepingen schreef Nadja Talpaert het boek ‘Komt een paard in de boardroom – wat paarden kunnen vertellen over leiderschap’, uitgegeven bij Lannoo Campus in 2020 en inmiddels reeds in 3de druk. In dit boek delen paarden hun bijzonder krachtige formule om als leider te floreren en te groeien, zowel in je persoonlijke als je professionele leven. Aan de hand van anekdotische voorbeelden van leiders uit het bedrijfsleven en de non-profit sector, vertellen de paarden hoe zij het leiderschap van mensen ervaren.

Floreren en groeien

 

Volgers uit vrije wil

Paarden zijn experts in leiderschap. Zij overleven al miljoenen jaren langer op onze planeet dan wij mensen, op een succesvolle manier, en in team. Leiderschap creëert voor hen volgers uit vrije wil.  Ontdek de formule! En ervaar hoe paarden jouw leiderschap kracht kunnen bijzetten in de boardroom.

 

Ontdek wat ook jij kan leren van paarden!
Ben je nieuwsgierig naar wat de paarden jou kunnen vertellen over leiderschap? We nodigen je graag uit om precies dat te komen ervaren.  In deze korte workshop ga je zelf in een leidoefening aan de slag met een paard en ontdek je samen met enkele andere deelnemers waar jij je leiderschap kan versterken.

 

Leider van je eigen leven, leidinggevende van een team of leider binnen jouw organisatie?
Hoe klein of hoe groot maakt niet uit in de verwachtingen die aan jou gesteld worden en de vaardigheden die je kan ontwikkelen om hierin sterker in je schoenen te staan.  In deze 1-daagse workshop leg je de vinger aan jouw leiderschapspols en kan je in beperkte groep en met de hulp van onze paarden persoonlijk experimenteren hoe het anders en efficiënter kan.

Een dagworkshop inclusief werkboek.

 

In deze 2-daagse opleiding leer je jouw leiderschap versterken:

  • Je leert dankzij de paarden op een krachtige manier leidinggeven, wat in jouw organisatie zal leiden tot enthousiaste en gemotiveerde teamleden.

  • Je ontwikkelt jouw persoonlijk en authentiek leiderschap door de interactie met de paarden en de duiding door de collega deelnemers en de trainers.

  • Je ontdekt wat er al werkt in jouw leiderschapsstijl en waar het hapert, aan de hand van de spiegel die de paarden jou aanreiken.

  • Je gaat individueel aan de slag met jouw leiderschapsuitdagingen zodat je impact als leider groeit.

  • Je leert je energie optimaal balanceren zodat je komt tot een duurzaam leiderschap.

Klemtonen per dag:

  • Dag 1: Neem dié positie in als leider die je teamleden maximaal activeert en ondersteunt. Vergroot je efficiëntie als leider dankzij extra bronnen van informatie.

  • Dag 2: Ontdek jouw persoonlijke stoorzenders in leiderschap en schakel ze uit. Vergroot je Impact!

 

Doorgedreven modulaire leiderschapsopleiding.
Heb je reeds ontdekt waar jij jouw leiderschap kan versterken? En ben je bereid om je te laten inspireren door onze paarden, te experimenteren met hoe je het anders kan aanpakken en ervaringen uit te wisselen met gelijkgestemde collega’s? Dan is dit jouw groeitraject naar leiderschap met volgers uit vrije wil!

Elke module van deze opleiding zoomt in op 1 specifiek element van onze leiderschapsformule.  Je kan deze modules elk apart volgen of in 1 traject en/of in willekeurige volgorde. We houden deze groepen bewust klein om jouw leereffect te maximaliseren.

Module 1: Leiderschap vanuit connectie

Module 2: Leiderschap met visie

Module 3: Leiderschap dat uitnodigt tot beweging

Wil je graag individueel en persoonlijk begeleid worden in jouw groeitraject naar sterker en efficiënter leiderschap?  Wij werken graag een voorstel op jouw maat uit op basis van een persoonlijke intake.

Waar en wanneer deze sessies doorgaan, bepalen we in overleg en in functie van jouw agenda.