Notice the Difference!
leadership essentials

basis en gevorderde TRAJECTen OP MAAT

Leadership essentials

Leidinggeven aan een team betekent dat je klare wijn schenkt over het WAT, ruimte laat voor het HOE en samenwerking op alle mogelijke manieren stimuleert.

Ervaar je dat hierrond potentieel onderbenut blijft?

In onze trajecten bieden wij hands-on leerervaringen in opbouwende modules die je fysiek, mentaal, emotioneel en systemisch voorbereiden op effectief leidinggeven. Dit biedt deelnemers een vliegende start en efficiënte ramp up in people skills, communicatie, feedback geven en ontvangen, opbouwen van competentie in medewerkers.

Wij bouwen praktijkgerichte training en dagen hen uit om dit onmiddellijk toe te passen op eigen situaties. Onze modules zijn kort en bondig, efficiënt. Geen 2 of 3-daagse, maar kortere leersessies van een halve dag, maximaal 1 dag, met tussentijdse individuele opvolging en buddy systeem.

Basis leiderschap

In onze ervaring geeft onderstaande opbouw het beste resultaat wanneer experten doorgroeien naar een leiderschapsfunctie:

  1. Zelfkennis als basis voor verbinding met anderen
  2. Doorgedreven gespreksvaardigheden
  3. Aanpasbaar leiderschap
  4. Basis in teamdynamieken lezen en sturen
  5. Basis in coachende vaardigheden

 

Gevorderd traject

Wanneer leiders verder willen groeien in hun leiderschapsvaardigheden en/of hun teams doorheen transities dienen te leiden. Dan zetten we in op deze thema’s:

  1. Standvastig zelfleiderschap in wisselende omgevingen
  2. Je team ontwikkelen
  3. Communicatie als verbinding
  4. Basis mediatie
  5. Inspireren en meenemen in verandering

“Don’t tell people how to do things, tell them what to do and then let them surprise you with their results.”

(George Patton)

 

Management leertraject

De trainingen zijn inhoudelijk een bruisend bad van inzichten en technieken rond effectief management. We werken een traject op maat uit en leggen de klemtonen van jouw organisatie.

Vertrouwen en veiligheid

Zelfreflectie en bewustzijn rond interactie en teamsturing zijn fundamentele onderdelen.

Verankering en werkvormen

Voorbereidend werk, workshops, intervisies en individuele coaching-momenten kunnen elkaar afwisselen. We spreiden ze doorheen de tijd voor een maximale verankering.

 

Simulaties

Tijdens een aantal leersessies doen we beroep op een professionele acteur om de leerervaring nog sterker en beklijvender te maken. Deelnemers werken met hun eigen cases en oefenen reële, uit het leven gegrepen situaties, waar ze onmiddellijk constructieve terugkoppeling op krijgen.

 

Resultaat

Leidinggevenden staan in hun kracht.

Ze zijn gedreven om hun nieuwe inzichten om te zetten in concrete acties. Vanaf de volgende dag al ‘geven ze leiding met meer impact’.

 

Mogelijke bouwstenen

Een greep uit de mogelijke bouwstenen van een leertraject: Delegeren en Situationeel leidinggeven, Vertrouwen bouwen of herstellen, Coachend leidinggeven, Feedback en moedige gesprekken voeren, Constructief oplossen van problemen, Verbindend communiceren, Teams activeren/in beweging zetten, valkuilen van teamwork, Teamdynamieken, werken aan Veerkracht, Conflicthantering, enz.

 

Masterclass

Herontdek de Kracht van Teamwerk

Een zelflerende Masterclass voor leiders en HR-Professionals.

Aankomende 31 mei nemen we je mee op een unieke reis naar de kern van effectieve teamdynamiek. Onze speciaal ontworpen masterclass, “Teams On Track“, is jouw sleutel tot het ontgrendelen van het volledige potentieel van jouw team, waardoor je niet alleen de uitdagingen van vandaag aanpakt maar ook een fundament legt voor blijvende verandering.

Ben jij klaar om impact te hebben? Klaar om het verschil te maken?