Notice the Difference!

How do you set your team up for success?!

KernTalenten aan het werk!
In onze vorige blog kwam de analyse met het gebruik van KernTalenten aan bod. Deze analyse geeft je glashelder inzicht in:

  • je aard, je aanleg, je potentieel en intrinsieke motivatie
  • wat je energie geeft, wat je uitput, en hoe balanceren
  • welke rol en takenpakket ideaal bij je passen
  • wat een slimme volgende stap zou zijn
  • hoe je best kan doorgroeien op de meest efficiënte manier
  • hoe je sterktes meer in te zetten en natuurlijke zwaktes te omzeilen
  • welke leiderschapsrol je op het lijf is geschreven

Maar wanneer kan zo’n analyse echt renderen en niet enkel op individueel niveau maar ook in je team?

Bij aanvang van een coaching traject
Bij verschillende klanten zoals Imec, JSR Micro en Belfius konden coachees vaststellen dat de KernTalentenanalyse bij de start van een coaching traject bijzonder inzichtrijke info gaf. Hierdoor werd het vooropgestelde doel in coaching sneller bereikt omdat we onmiddellijk bij de kern van de zaak kwamen. Reële risico’s en opportuniteiten konden tijdig aangepakt of vermeden worden. Zo kwamen we tot versnelde concrete resultaten.

Bij de samenstelling van een directiecomité
In een specialisatieziekenhuis mochten we de KernTalentenanalyse gebruiken om, enerzijds de werking en verstandhouding van het directiecomité te optimaliseren, anderzijds om geïnformeerd te kunnen beslissen over de toetreding van een nieuw directielid. Was dit de juiste persoon op de juiste plaats, binnen de huidige context van de organisatie? Het bleek een win-win om deze stap juist niét te zetten, maar wel het teamlid in een andere cruciale functie te laten doorgroeien.

Bij doorgroei van high potentials
In het kader van een reorganisatie, stelde Ikea zich de vraag wie het meest geschikt was voor welke rol binnen de organisatie. We zagen dat een KernTalentenanalyse instant informatie gaf over welk potentieel deze mensen beschikten en hoe in de juiste sterktes te investeren met het oog op groei en verandering. En de analyse gaf deze ambitieuze en beloftevolle managers ook de nodige richting. Waren ze meer geschikt om door te groeien als people manager, als project manager of service manager, sales manager, financieel manager of store manager?

Onmisbaar bij de heroriëntatie van medewerkers en leidinggevenden
Eind vorig jaar moesten er moeilijke keuzes worden gemaakt bij een van onze klanten naar aanleiding van een reorganisatie. Het leek een grote opluchting voor de deelnemers aan de KernTalentenanalyse om met vertrouwen te kunnen kiezen: blijven en de nieuwe functie aanvaarden of vertrekken met interessante voorwaarden en elders ‘op de vleugels van mijn sterktes’ aan de slag gaan? Voor het bedrijf was de waarde ook onschatbaar: verkeerde keuzes uit het verleden bleken zeer duur en hadden velen onnodig stress bezorgd.

Eigen ontwikkeling op het werk
Bij een aantal klanten bleek een KernTalentenontdekking (verkorte versie van de analyse) zeer waardevol omdat ze hun medewerkers actief wilden betrekken bij hun eigen ontwikkeling op het werk. De ontdekking nodigde hen uit om proactief na te denken over hun eigen groei, ontwikkelingsopportuniteiten, sterktes, zwaktes, energiegevers en -nemers. Als resultaat volgen de medewerkers nu meer gerichte opleidingen.

Gemotiveerder uit deze Coronacrisis?
Na onze nieuwsbrief in juni boden we enkele gelukkige winnaars de mogelijkheid om via een gratis KernTalentenanalyse sterker en gemotiveerder uit deze coronacrisis te komen.

 

Enkele reacties van klanten

“Tijdens de KernTalentenanalyse was het verhelderend om vast te stellen hoe de natuurlijke aanleg die je als kind hebt, op volwassen leeftijd vorm krijgt als een natuurlijk talent of juist een valkuil. Zelfs met een reeds goede zelfkennis kan deze analyse helpen om affiniteiten in jezelf inzichtelijk te maken en ook hoe ze elkaar kunnen versterken of aanvullen. De analyse heeft me geholpen een beter inzicht te krijgen op mijn eigen potentieel en bewuster mijn talenten in te zetten en me te wapenen tegen mijn eigen valkuilen. KernTalentenanalyse is echt een erg sterk instrument voor mensen die zich professioneel willen heroriënteren of zich bewust verder willen ontwikkelen op het werk. Door inzichten te verwerven in eigen (soms latente) talenten, energiegevers en –vreters kan het helpen een juiste keuze te maken of vooral foute keuzes te vermijden.”

“Ik vond de oefening rond de KernTalenten heel boeiend. Enerzijds kreeg ik welkome bevestiging en anderzijds een aantal nieuwe inzichten waarmee ik terug verder aan de slag kan. Ook de bespreking van mijn talentenprofiel naar aanleiding van interne vacatures vond ik heel waardevol, kwestie van in de vingers te krijgen hoe je deze nieuwe inzichten praktisch kan gebruiken voor groei op het werk. Ik wil jullie via deze weg nog eens bedanken voor de opportuniteit!”

 

Wil je ook graag kennismaken met je KernTalenten? Contacteer ons op info@noticethedifference.be

Masterclass

Herontdek de Kracht van Teamwerk

Een zelflerende Masterclass voor leiders en HR-Professionals.

Aankomende 31 mei nemen we je mee op een unieke reis naar de kern van effectieve teamdynamiek. Onze speciaal ontworpen masterclass, “Teams On Track“, is jouw sleutel tot het ontgrendelen van het volledige potentieel van jouw team, waardoor je niet alleen de uitdagingen van vandaag aanpakt maar ook een fundament legt voor blijvende verandering.

Ben jij klaar om impact te hebben? Klaar om het verschil te maken?