Notice the Difference!

Zo plezierig kan leren zijn!

Dit afgelopen jaar nodigde ons uit om te groeien en ‘leren’ op heel diverse manieren te benaderen. Wij maakten van de uitdaging een opportuniteit en doken in de wereld van de e-learning.

Eerst even snuisteren op de markt en dan een certificeringscursus volgen in de tool van onze keuze. Het werd Articulate! Daarin bouwen we nu onze eigen didactisch sterke en gebruiksvriendelijke e-learnings. Je hebt toegang op gelijk welk moment, gelijk waar en op gelijk welk toestel.

Zo maakten we voor een klant de afgelopen maand (ja, meer tijd neemt het niet) helemaal op maat een cursus over feedback, feedforward, moeilijke boodschappen brengen en omgaan met (on) verwachte reacties. Het was een plezier om te doen! Vooral omdat we heel co-creatief te werk konden gaan.

E-learning op maat
De e-learning start met een videoboodschap van de CEO die het belang van een open cultuur en communicatie toelicht, motiveert en in het kader van de bedrijfsfilosofie plaatst.

Daarna krijgen deelnemers een overzicht van wat ze zullen leren. We lichten elk punt toe met een aantal vuistregels en korte video’s van de facilitator in simulaties met een acteur, die goede en slechte voorbeelden tonen. De voorbeeldsituaties komen rechtstreeks van hun managers, medewerkers, operatoren en logistiek personeel. Dat maakt het geheel heel concreet en herkenbaar!

Tijdens een quiz met multiple choice of multiple response vragen, testen de deelnemers hun kennis. Ze worden doorheen een interactief scenario geloodst, daarna komt een benoem oefening , een audiovisuele opname en een samenvatting. Die afwisseling werkt zo motiverend dat de deelnemer met plezier de inhoud verwerkt.

Op amper 45 minuten heeft de deelnemer alle delen gezien, gelezen, verwerkt, getest en toegepast. Helemaal klaar om het in praktijk om te zetten!

Deel van een leertraject of stand alone
Een e-learning kan op zich bestaan, zoals in dit voorbeeld. Iedere medewerker bij deze klant zal deze e-learning volgen en hun Learning Management System (LMS) zal registreren wie wat heeft afgewerkt.

Maar meestal maken e-learning modules deel uit van een blended learning traject, waarbij deelnemers eerst door het online aanbod gaan om dan een halve dag simulatietraining te volgen. De medewerkers passen de nieuw aangeleerde vaardigheden en overtuigingen concreet toe in verschillende (zelf gekozen) scenario’s met de hulp van een acteur. De reacties zijn telkens dezelfde: “Het is precies écht!”, “Ik moet hier geen rol spelen, ik ben mijzelf”, “Door het feit dat ik de geanticipeerde situatie eerst heb gesimuleerd, verliep de echte situatie veel gemakkelijker en doelgericht. Ik was precies op elke reactie voorbereid!”

Een individuele coaching op de werkvloer enkele weken later, werkt het blended traject af. Deelnemers reflecteren over hun inzichten, over wat al goed loopt, wat nog moeilijk is en waarom en wat nog nodig is om het verder te bestendigen.

Gericht op de toekomst
We maakten dus van de uitdaging een opportuniteit: leren en jezelf ontwikkelen kan nu nog plezanter, interactiever en tijdsefficiënter. Het geeft een nieuw elan aan onze leiderschaps-en people managementtrainingen, is schaalbaar en toekomst-proof!

Wil jij ook meer ontdekken over hoe je e-learning kan inzetten voor meer efficiëntie in je development mix? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend verkennend gesprek via info@noticethedifference.be

Masterclass

Herontdek de Kracht van Teamwerk

Een zelflerende Masterclass voor leiders en HR-Professionals.

Aankomende 31 mei nemen we je mee op een unieke reis naar de kern van effectieve teamdynamiek. Onze speciaal ontworpen masterclass, “Teams On Track“, is jouw sleutel tot het ontgrendelen van het volledige potentieel van jouw team, waardoor je niet alleen de uitdagingen van vandaag aanpakt maar ook een fundament legt voor blijvende verandering.

Ben jij klaar om impact te hebben? Klaar om het verschil te maken?