Notice the Difference!

2020 een jaar om niet te vergeten! Wat neem jij mee naar 2021?

Back to 2020

Het was een turbulent jaar met een nieuwe manier van samenwerken en leven. Gisteren hoorde ik een klant: “Dat we 2020 maar snel achter ons kunnen laten! En teruggaan naar het ‘normale’ leven”. Als wij terugkijken op het afgelopen jaar, dan stellen wij toch meer hoogtes dan laagtes vast.

Coaching online? Huh?!
Ja, die eerste lockdown kwam hard aan. Die hadden we niet zien komen! De ene na de andere coaching afspraak en opleidingsdag werd geannuleerd. Eerst voor de 2de helft van maart, daarna ook 1ste helft april … De onzekerheid over de duur van deze ‘in uw kot’-plicht bracht weinig perspectief en, toegegeven, aanzienlijk wat paniek. Dan maar online maar vele coachees stonden daar nog niet voor open en gaven er de voorkeur aan om hun afspraak uit te stellen én uit te stellen én opnieuw uit te stellen. Een persoonlijke keuze waar we wel begrip voor hadden. Ook voor ons was online coachen even aanpassen! Gelukkig waren er ook coachees bereid om snel te schakelen via allerlei online videoplatformen.

Expertise uit Texas
En de opleidingen dan? Ook daar kozen we heel snel voor een online alternatief. Elke had als geen ander reeds een uitgebreide ervaring via online leren. Ze werkt tenslotte al meer dan 2 jaar grotendeels vanuit Texas. Een rijke bron aan ervaring! En ook onze partner Insights Benelux schakelde heel snel in het omzetten van materialen en het aanbieden van online formats. Door de workshops die we bij hen, al begin april konden volgen, leerden we onze online aanpak interactiever, participatiever én visueler te maken. Durven experimenteren met nieuwe tools en gewoon doen!

Een schot in de roos! Van pilots naar trajecten. We waren vertrokken. Deelnemers doken enthousiast mee het online bad in. Alles kwam aan bod: Insights Discovery, efficiënt communiceren, conflicthantering, coachend leidinggeven, intervisiecoaching, … We werkten met acteurs en voorbereidingswerk, tussentijdse opdrachten en oefengroepen om de onlinetrainingen nog impactvoller te maken.

En dan stond er een paard in de boardroom
En ondertussen brachten we een boek uit! De lancering van ‘Komt een paard in de boardroom’ was voorzien met een grote demo op een prachtige locatie einde mei. Alles was klaar! Enkel 70 à 100 man bijeenbrengen mocht niet … Lannoo Campus zei: “dan maar online lanceren zonder event”. We maakten filmpjes en gelukkig mochten we rekenen op een geweldige respons van de media. Het resultaat bleef niet uit! Amper 3 maanden na de lancering ging het boek al in 2de druk.

Maak je eigen keuzes
Rondom ons hoorden we vele vragen, onzekerheid en angst Hoe kies je je eigen pad in tijden van onzekerheid? Hoe breng je weer rust en duidelijkheid in je hoofd, wanneer alles rondom je wankelt? Het antwoord vind je in leiderschap nemen over je eigen keuzes. Wie wil jij zijn in deze periode? Welk pad zie je voor jezelf in de toekomst? En vooral hoe ga je die toekomst voor jezelf realiseren? Alles start bij veerkracht en connectie en een duidelijke visie, zoals we in ons boek uitwerkten. En hoe kan je beter ontdekken waar je kracht ligt, dan via een KernTalentenanalyse. Vele klanten kregen een helder beeld dankzij deze methode. Zowel individuele loopbaanvragen, leiderschapskwesties, maar ook vragen rond samenstellingen van directieteams kwamen er aan bod.

En ook wij namen deze inzichten en ervaringen mee naar 2021 & beyond!

Haal je agenda alvast boven! Het event ‘Leiderschap vanuit paardenkracht’ dat we samen met PMC (People Management Community) organiseren, verschuift naar 29 april, in de namiddag op een prachtige locatie in het midden van de natuur! We vieren er meteen de 2de druk van ons boek in stijl en goed gezelschap! Prik ‘m in je agenda en hou alvast je mailbox in de gaten!

Voor HRD Academy ontwikkelden we een 2-daagse opleiding ‘Versterk je leiderschap met een paardenmiddel’. De uitnodiging geldt voor iedereen in een leidinggevende rol in organisaties klein of groot die hun impact wensen te vergroten. Uiteraard blijven we ook de open opleiding tot intervisiecoach verzorgen, zowel live als online. Die gaat inmiddels vlot zijn 8ste jaargang in.

We blijven ook werken aan onze online-ervaringen. Om nog meer te kunnen inzetten op efficiënte leermomenten in groep, ontwikkelen we nu e-learnings op maat van onze klant. Het laat deelnemers toe om beter voorbereid naar de opleiding te komen en daardoor nog meer uit de interacties te halen.

Ons Leadership Essentials programma, nl. de 5 vaardigheden die élke leidinggevende dient te beheersen om mensen succesvol te managen, zijn nu ook volledig online en in een nog meer blended format beschikbaar.

Verder willen we onze kennis en ervaring graag inzetten voor het goede doel. Wij kiezen voor Stop Parkinson! Nadat deze vzw in het kader van hun Stop Parkinson Walk in volle coronatijd en in amper 4 maanden tijd 650.000€ ophaalde voor wetenschappelijk onderzoek, gaat het werk verder. Parkinson uit de wereld helpen is een doel dat we mee willen trekken.

Kunnen wij ook jou bijstaan in het nadenken over hoe het leiderschap in jouw organisatie optimaal te ondersteunen? Neem dan contact met ons op via info@noticethedifference.be