Notice the Difference!

Growing executives

Het groeipad van een leider
Begin dit jaar nam Herman terug contact met me op. Ik had hem enkele jaren eerder gecoacht toen hij wat worstelde met het vinden van de juiste managementstijl na een switch van bedrijf en een sterke weerstand in zijn team. Vanuit zijn eigen commerciële gedrevenheid, zijn resultaatsgerichtheid en zijn directe communicatiestijl joeg hij, zonder het te beseffen, zijn ploeg tegen zich in het harnas. Herman kreeg stevige feedback en werd een coach toegewezen. Samen gingen we gedurende een jaar op zoek naar inspirerende handvaten, helpende en belemmerende overtuigingen, werkbare strategieën en slaagde Herman erin om gedragenheid te creëren binnen zijn team, schitterende jaarresultaten neer te zetten en blijkbaar in de kijker te lopen bij de directie…

En dan naar C-level
Want hij kreeg begin dit jaar een nieuwe rol aangeboden binnen een ander bedrijf van de groep. Hij zou er CEO worden. Zelf vond hij dat een aanzienlijke stretch maar éénmaal de opdracht aanvaard, ging hij er met volle kracht tegenaan. Het recente verleden indachtig, wilde hij zichzelf graag scherp houden en zich niet aan dezelfde steen stoten door vanuit zijn taakgerichtheid en onstuimigheid meteen potten te breken. Hij vroeg en kreeg coaching en wij gingen samen aan het werk. Het doel van Herman was vooral om deze omschakeling te kunnen maken vanuit een waarderende en participatieve leiderschapsstijl en tegelijk toch duidelijk richting te geven en te leiden.

De nieuwe context was ook best uitdagend want, zoals verwacht bij interne mobiliteit, werkte de tamtam snel en efficiënt en begon het onmiddellijk te zoemen rond de benoeming van de nieuwe CEO. Het expertisedomein was nieuw voor Herman en de verwachtingen ambitieus. Er heerste vooral een doe-mentaliteit maar weinig reflectie of veranderingsgerichtheid. En laten we vooral Corona niet vergeten waardoor iedereen grotendeels remote werkte en mensen moeilijker samen te brengen waren.

We bespraken cases, Hermans visie voor het bedrijf, communicatiestrategieën, namen overtuigingen onder de loep die wel en niet meer dienden maar vertrokken vooral vanuit de vraag wie Herman als leider van deze organisatie wil zijn en belandden bij de paarden in de wei. Het bracht ons bij inspirerende omzwervingen die steevast resulteerden in een actieplan voor de komende 6 weken om daar dan ook weer op in te haken bij onze volgende afspraak.

En ik, ik zag Herman groeien; groeien in zelfvertrouwen, groeien als leider van zijn ploeg, die zijn punt maakt vanuit verbinding, participatie uitnodigt en tegelijk ook duidelijk is wanneer de richting is bepaald.

Wil je meer weten over onze executive coaching aanpak? Neem dan contact met ons op via info@noticethedifference.be

PS Herman is een pseudoniem 😉

Masterclass

Herontdek de Kracht van Teamwerk

Een zelflerende Masterclass voor leiders en HR-Professionals.

Aankomende 31 mei nemen we je mee op een unieke reis naar de kern van effectieve teamdynamiek. Onze speciaal ontworpen masterclass, “Teams On Track“, is jouw sleutel tot het ontgrendelen van het volledige potentieel van jouw team, waardoor je niet alleen de uitdagingen van vandaag aanpakt maar ook een fundament legt voor blijvende verandering.

Ben jij klaar om impact te hebben? Klaar om het verschil te maken?