Het warme bad van het CoachCafé van HoGent

Op donderdagavond 25 januari 2018 waren wij met IntervisieCoaching te gast op het CoachCafé van HoGent. Dit was nog een cadeautje van Johan Verheven van CoachCafé Brussel die ons nu bijna twee jaar geleden, na onze passage op zijn CoachCafé, in contact bracht met gastvrouw Chris De Rijdt.

Intervisiecoaching is een werkvorm waar wij keihard in geloven. In leerprogramma’s voor onze klanten maken we dan ook graag een combinatie van meer klassikale trainingsmomenten met intervisie. En dat levert telkens een hele hoop voordelen op: van inzicht in eigen (vaak belemmerende) overtuigingen met betrekking tot de leervraag over de ontwikkeling van een stevig lerend netwerkje van mensen die ook na de intervisiemomenten bij mekaar te rade blijven gaan tot mooie stappen vooruit in de eigen ontwikkeling van de deelnemers.

Wij zijn dus altijd heel blij wanneer we de kans krijgen om nog meer zieltjes te winnen voor deze methodiek. Wij dus naar Gent, waar we al meteen een warm welkom kregen van gastvrouw en organisatrice Chris, een warme vrouw met een onvermoeibare energie en tonnen enthousiasme. En we waren niet voor niks naar Gent getrokken: liefst 30 geïnteresseerden daagden op.

Na een korte introductie deelden we de groep op in drie subgroepen en gingen we (Nadja, Katrien en Els) elk aan de slag met een intervisiewerkvorm. Het bad in dus! Ervaren hoe dat is, zo’n intervisie. Want dat zegt meer dan een slidedeck van hier tot in Tokio…

Wat ons het meeste plezier deed was de terugkoppeling van Chris na afloop: “In de 5 jaar dat ik dit CoachCafé organiseer heb ik al heel veel waardevolle presentaties mogen zien. En toch hebben jullie hier vandaag iets unieks gebracht: jullie visie op intervisiecoaching is duidelijk sterk beïnvloed door hoe jullie naar mensen en hun ontwikkeling kijken. Er is verbinding, aanwezigheid zonder al te aanwezig te zijn en de dogma’s zijn ver weg.”

Dank je wel, Chris, om ons de kans te geven ons te tonen zoals we zijn. We komen graag nog een keer terug :).

Meer weten over intervisiecoaching? Neem dan gerust contact op met één van ons.

Zelf intervisiecoach worden zodat je deze methode in je eigen organisatie kan faciliteren? Nadja leidt je met plezier op. In de geplande opleiding zijn nog een paar plaatsjes. Je bent van harte welkom.