Katrien Rommens

Hallo, ik ben Katrien …

En ik ben een reiziger, op ontdekkingstocht door het leven. Als teamcoach, critical friend en leiderschapsfacilitator nodig ik anderen graag uit op deze boeiende reis. Vooral leiders, teams en organisaties in beweging zetten, laten voelen dat het anders kan door eerst naar zichzelf te kijken. Samen ontdekken we waarom we doen wat we doen, en wat er in ons mag transformeren om het anders te gaan doen. Wie ben ik? Wat wil het leven (team, organisatie, maatschappij …) van mij? En wat heb ik van daaruit te doen? Zo kom je uit bij je werkelijke kracht, jouw unieke bijdrage aan het geheel en krijgt je leiderschap een duurzame impact.

Ik geloof dat het leven in al zijn tekortkomingen perfect is. Als we durven kijken voorbij het oordeel en de pijn, brengt elke situatie die we tegenkomen ons potentieel een groot geschenk, een kans om te groeien en nog meer voluit te leven. En ik geloof dat voluit leven en leiden pas ontstaat door alle 4 de aspecten van mens zijn (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) te laten samenkomen. Van daaruit ontstaat vervulling en meerwaarde, voor individuen en organisaties. Maar bovenal, ik geloof in de kracht en schoonheid van elke mens… vaak weggestopt als een diamant diep onder de grond… maar met het vermogen om weer voluit te schitteren.

“Friends complaining about what’s not working is not an action plan“, zei de Dalai Lama ooit. Ik laat me dan ook graag leiden door actie, kleine stapjes die wel gezet kunnen worden, taal geven aan wat wel werkt, mensen spreken over de kracht in hen. Mijn ultieme droom is een steentje te mogen bijdragen aan meer balans in jezelf, in je team, in je organisatie en ultiem in de samenleving. Een plek waar kracht en zorg, resultaten en vervulling, rust en actie, geborgenheid en lef, niet langer paradoxaal zijn maar hand in hand op weg gaan.

Ik geloof in ervaren, beleven en delen (in woorden en stilte) en creëer vanuit warme betrokkenheid een veilige leeromgeving om echt met jezelf en elkaar in dialoog te gaan. Dankzij die veiligheid kan je vaak verrassend snel tot inzichten komen die onmiddellijk duurzame resultaten opleveren. Mijn grote nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik zelf blijf lezen, reizen, delen, ervaren, groeien… Verwacht van mij geen tips & trics of quick fixes, maar een duik naar je essentie. Geen vooropgezette programma’s die moeten afgewerkt worden, maar wel ruimte waarin de thema’s die in jezelf of je team leven, een plek kunnen krijgen waardoor doorbraken mogelijk worden.

Waar ik vaak keihard tegenaan loop is “veelheid”. Er is zoveel te ontdekken, zoveel te ervaren, keuzes maken valt me moeilijk. Ik mis vaak de nodige discipline in de oorspronkelijke betekenis van het woord: what am I a disciple to? Waar ben ik aan toegewijd? Wat is “mine to do”? En zoals zo vaak… het leven is veel boeiender als je de vraag blijft onderzoeken in plaats van snel een antwoord te vinden … ik vraag nog even verder. 🙂

Socials