Op elkaars lip!

Het coronavirus heeft ons (werkende) leven behoorlijk op zijn kop gezet!

Van de ene op de andere dag zijn we aan huis gekluisterd, zitten we 24/7 op de lip van onze geliefden of huisgenoten en is face-to-face contact met collega’s (maar ook familie en vrienden) nauwelijks mogelijk, tenzij via videogesprekken.

Niemand weet hoe lang dit nog gaat duren. Eén ding weten we wel: we moeten er samen het beste van maken. Inzicht in je eigen gedragsvoorkeuren en die van de mensen om je heen is dan geen overbodige luxe!

Gelukkig is er Insights Discovery!

Dit is een schitterende methode om op korte tijd je huisgenoten, je collega’s, je baas, je klanten juist in te schatten en met minimale inspanning jouw boodschappen beter te leren afstemmen in een stijl die hen meer aanspreekt.

Wij geven deze opleiding al enkele jaren ook online met internationale coachees en remote teams.  In de huidige context voorziet Insights International nieuwe materialen als ondersteuning voor virtuele interacties en workshops, die ons toelaten om nog interactiever met elkaar aan de slag te gaan. Vorige week loodsten we een internationale groep jonge starters doorheen de methodologie en hun persoonlijk profiel.  Ze waren onder de indruk van het resultaat van de vragenlijst. En ook overtuigd dat hun profiel hen in hun dagelijkse leven onmiddellijk goed van pas zou komen.

Hoe werkt het?

Insights Discovery is een opleiding in 2 delen via videoconferentie, met oefeningen, leuke interacties, fieldwork, praktijk cases, Q&A, herhalingsquiz, e.d. Het zit vol afwisseling en interactie. Deelnemers op 7 verschillende manieren leren, waardoor er nog meer blijft hangen.

Een individuele terugkoppeling van je eigen Insights profiel is inbegrepen, waarbij je echt in de diepte kan gaan over je eigen voorkeuren, hoe je overkomt op anderen, wat je eigen natuurlijke communicatiestijl is, wat je nodig hebt van anderen om goed te functioneren, wat jij belangrijk vindt in samenwerking, wat je blinde vlekken zijn, hoe je beter met je tegengestelde persoon kan omgaan, etc.

Wat is het resultaat?

  1. Meer inzicht in jezelf en in anderen. Wat heeft elkeen nodig om goed te blijven functioneren thuis en op kantoor.
  2. Afstemming en verbinding maken: je leert inspelen op wat de ander fijn vindt of nodig heeft.
  3. Efficiënter (virtueel) en kleurrijk communiceren voor meer impact.
  4. Leren stress weg te nemen of hoe je stress gedrag en stress factoren kan herkennen en aanpakken.

Insights kleuren

Scott Schwefel vertelt in zijn Ted Talk ‘Your personality and your brain’ wat de kleurentypologie jou precies kunnen brengen. Stel je voor: beter en efficiënter samenwerken met collega’s. En thuis voel je ook onmiddellijk het effect: inzicht in de gedragsvoorkeuren van je geliefden, weten wat ze prettig vinden en wat juist niet, begrijpen waarom ze zich zo gedragen en wat je zelf kan doen voor de goede verstandhouding!

Zo blijf je in verbinding, zelfs al zit je 24 uur op elkaars lip 🙂

Contacteer ons voor een opleiding op maat via info@noticethedifference.be!