Elke is van vele markten thuis. Hier willen we inzoomen op één van haar stokpaardjes: Elke is namelijk expert in een methodiek die de creativiteit en problem-solving capaciteit van managers en medewerkers significant weet te verhogen. Want juist dié capaciteit maakt in bedrijven en organisaties het grote verschil tussen ‘good’ en ‘great’.
Leiders die een visie weten te creëren, mensen die creatief met onverwachte situaties kunnen omgaan, problemen snel weten om te zetten naar oplossingen, opportuniteiten voor verbetering en innovatie zien én er kunnen op inspelen, zijn hun gewicht in goud waard.
Onder creativiteit verstaan we de capaciteit van een individu om ideeën te ontwikkelen voor het oplossen van problemen en het genereren en uitbuiten van (nieuwe) opportuniteiten.
Toch wordt nog algemeen aangenomen dat creativiteit iets is dat je hebt of niet, en dat het moeilijk of niet is te ontwikkelen (“ik ben niet creatief en zal het nooit zijn”). Niets is minder waar, aldus Elke.
Intussen is uit onderzoek gebleken dat creativiteit wel degelijk kan ontwikkeld worden. Creativiteit bestaat nl. uit 12 factoren die in meer of mindere mate bij iedereen aanwezig zijn. Zij geven een Totale Factor van Algemene Creativiteit. Een onderzoeksteam aan de business school van Manchester o.l.v. wereldvermaarde professoren Dr. Irwing & Dr. Batey heeft zelfs een snel inzetbare tool ontwikkeld die in kaart brengt wie welke factoren sterk aanwezig heeft en hoe elke factor kan gestimuleerd worden om zo aan totale creativiteit en oplossingsgericht vermogen te winnen. En die tool, daar is Elke in gecertifieerd!
Het spreekt voor zich dat als medewerkers en leidinggevenden hun volle potentieel aan creativiteit, innovatie en oplossingsgericht vermogen kunnen inzetten én verbeteren, dit het bedrijf, hun wendbaarheid en vernieuwing van producten en diensten, ten goede komt.
Elke mocht bij diverse klanten al honderden leidinggevenden en teams begeleiden in het verhogen van hun creativiteit en leerde managers tools aan om met hun teams effectiever te brainstormen, visie te creëren, problemen te analyseren en op te lossen, vernieuwing/verbeteringsvoorstellen te doen, etc. Misschien is jouw bedrijf het volgende?
Wil je graag wat meer weten hierover? Contacteer ons dan op info@noticethedifference.be
Elke beter leren kennen? Klik dan hier.